Responsief Design. Wat is dat juist?

Responsief Design. Wat is dat juist?

Responsive design

Mensen brengen meer tijd op het internet door dan ooit en het aantal apparaten waar ze dat mee doen stijgt enorm. We zitten niet langer voor een zware monitor, maar we hebben touchscreens, tv’s, iPads, mp4 spelers, telefoons en nog zoveel andere apparaten die op het internet zijn aangesloten. Allemaal met hun eigen beeldresolutie. Dat is waar responsive design op in springt. Als je je website responsief ontwikkelt,  zorgt dit er namelijk voor dat jouw website zich vormt naar het formaat beeldscherm waar het op bekeken wordt.

Voordelen
Responsive design heeft een groot aantal voordelen. Ten eerste is het gemakkelijker voor de bezoeker, waardoor ze meer tijd op jouw website zullen doorbrengen. Daarnaast reageert de website sneller op bepaalde apparaten doordat het zich heeft aangepast. Daarnaast heeft Google de algoritmes aangepast. Een responsive website scoort hoger bij de bezoeker, dus komt deze hoger in de lijst van de zoekmachine.

Waarom kiezen voor responsive
Wanneer je al een website hebt, kan de stap naar responsive ontzettend groot lijken. Het kost immers tijd en geld om het om te bouwen. Toch is het de moeite meer dan waard. Doordat je sneller gevonden wordt en bezoekers meer tijd doorbrengen op een site die goed functioneert zijn ze vele malen sneller geneigd om producten of diensten af te nemen. Meer dan 60% van de bezoekers haakt echter af als de website mobiel niet goed te bekijken is. Stel je eens voor dat van die 60% zo’n 5% iets af neemt, dan is dat toch een behoorlijk verlies?